You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Simte viitorul - sloganul JOT Buenos Aires 2018

Comitetul de Organizare a editiei de vara a Jocurilor Olimpice de Tineret programate a avea loc la Buenos Aires in perioada 6 - 18 octombrie 2018 a lansat motto-ul competitiei: "Simte viitorul".

Sloganul, impreuna cu mesajul sau, evidentiaza speranta ca cei 3.998 de sportivi, care vor concura la primele intreceri olimpice unde numarul sportivelor inscrise in competitie va fi egal cu cel al sportivilor, vor deveni exemple de pasiune, coexistenta si unitate in diversitate, precum si o sursa de inspiratie pentru a crea o lume mai buna prin sport .

"Tinerii sportivi care concureaza la Buenos Aires in 2018 vor fi ambasadori ai valorilor olimpice legate de respect, prietenie si excelenta, JOT Buenos Aires 2018 fiind o sursa de inspiratie pentru tinerii din intreaga lume ", a declarat Gerardo Werthein, presedintele Comitetului de Organizare al Buenos Aires 2018.

"Eforturile si exemplul lor vor arata si ceea ce inseamna Miscarea Olimpica", a adaugat el.

Egalitatea de gen la Buenos Aires 2018 va fi, de asemenea, demonstrata in zeci de concursuri mixte care vor avea loc in timpul Jocurilor. In plus, cei 1.999 de sportivi de sex feminin si cei 1.999 de sportivi de sex masculin vor concura in diverse evenimente care combina concurenti din diferite tari din aceeasi echipa intr-un spectacol de multiculturalism.

Aceleasi concepte se desfasoara in cadrul a sute de activitati culturale care se vor desfasura in cele patru parcuri olimpice.

Mesajul sloganului pentru Buenos Aires 2018 este urmatorul:

Simte viitorul.
Energia tinerilor pentru a crea o lume mai buna.
Cu sportul ca liant.
Prietenia, respectul si excelenta ca limba comuna.
Sudul celebreaza diversitatea.
Egalitatea de gen si egalitatea de sanse.
Poduri in loc de bariere.
Pasiunea care inspira.
Puterea transformatoare a tineretului.
Buenos Aires 2018.

Galerie foto