• BCR

Stiri

12 aprilie 2018 Peste 35000 de solicitari de voluntariat pentru JOT Buenos Aires 2018, cu o luna si jumatate inainte de data limita

Organizatorii Jocurilor Olimpice de Tineret (JOT) Buenos Aires 2018 au primit pana acum 35.274 de solicitari din peste 130 de tari pentru programul de voluntariat sportiv al JOT, cel mai mare numar de cereri de acest gen din istoria Argentinei.

Perioada de inregistrare a voluntarilor a fost lansata pe 5 decembrie anul trecut si va fi inchisa pe 31 martie a.c., dupa procesul de selectie urmad a ramane 8.000 de voluntari care vor avea ocazia de a participa la Jocurile Olimpice de Tineret, care vor avea loc intre 6 si 18 octombrie a.c. , unde vor participa 3.998 de sportivi din 206 de tari.

Criteriile de selectie iau in considerare educatia, limbile straine cunoscute si nu in ultimul rand experienta aplicantilor in anumite domenii si implicarea lor in evenimentele mari, competentele fiind evaluate de la caz la caz.

Dintre solicitantii din America de Sud, de pana acum, 73 la suta provin din Argentina, restul fiind din Brazilia, Venezuela, Columbia, Chile, Bolivia si Peru. De pe celelalte continente, cele mai multe cereri au fost primte din Rusia, dupa care urmeaza China, Franta si Statele Unite.

Din totalul celor care au aplicat pana acum, 55 la suta sunt barbati, iar 63 la suta dintre candidati au varste intre 18 si 35 de ani. Exista insa si 16 solicitanti cu varste de 76 ani sau peste.

Solicitantii care au inregistrat, dar nu au completat inca formularul de inregistrare, pot face acest lucru la www.buenosaires.com.