You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

World Sailing a anuntat procesul de calificare pentru concursul olimpic Tokyo 2020

Federatia Mondiala de navigatie a anuntat ca la Jocurile Olimpice de vara care vor avea loc la Tokyo in 2020, vor participa 350 de sportivi, in 250 de ambarcatiuni, la cele zece clase olimpice.

In timp ce, in calitate de gazde, reprezentantii Japoniei vor fi calificati direct in toate intrecerile, 
pentru reprezentantii celorlalte tari, Campionatele Mondiale de anul acesta din Aarhus (Danemarca) reprezinta prima ocazie de a castiga locuri cota. La evenimentul danez de inalta tinuta vor fi disponibile 101 locuri, 40 la suta din totalul locurilor oferite.

In plus, sase locuri in competitiile masculine si feminine de la Clasa Laser  vor fi disponibile de la Jocurile Asiatice din 2018 din Jakarta si Palembang si Jocurile Pan Americane din 2019, de la Lima.

Inca 61 de locuri cota vor fi alocate la Campionatele Mondiale din 2019, iar in 2020, vor avea loc turneele de calificare continentala si pentru a decide 68 de locuri, in timp ce petele din laser vor fi acordate si prin intermediul Comisiei Tripartite a Comitetului International Olimpic.

Intrecerile de navigatie de la Tokyo 2020 vor avea loc la EnoshimaYacht Harbor, locul unde in septembrie a.c. se va desfasura o etapa a Cupei Mondiale de Navigatie.

Sistemul de calificare detaliat se regaseste aici