You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Proces simplificat de selectie a oraselor gazda pentru JOT 2022 din Africa

Comitetul International Olimpic (CIO) a dezvaluit procesul "simplificat" de selectie a oraselor gazda pentru cea de-a patra editie a Jocurilor Olimpice de Tineret de Vara 2022, care au fost promise Africii in cadrul Sesiunii CIO care a avut loc in februarie a.c. la Pyeongchang.

Procesul de selectie va incepe printr-o faza de dialog care va include un raport de fezabilitate in luna mai a Comitetului Executiv al CIO.

In acest an, in luna iulie, CIO va emite o invitatie catre tara candidata, iar  in septembrie va primie un raport al Comisiei de evaluare, dupa care orasul gazda ar trebui ales in cadrul Sesiunii CIO programata la Buenos Aires, pe 8 si 9 octombrie.

Se pare ca nu va exista vot, iar un candidat va fi pur si simplu invitat.

"Noul proces este mai rationalizat, mai simplu, mai rentabil si mai scurt, cu scopul de a identifica cel mai bun partener gazda pentru a colabora cu CIO pentru Jocurile Olimpice de Vara pentru Tineret 2022", se afirma intr-o declaratie a CIO.

Dupa comunicarea trimisa de CIO mai multor comisii nationale olimpice africane,  Dakar, capitala Senegalului, a fost prima localitate care si-a manifestat interesul.

Galerie foto