• BCR

Stiri

4 aprilie 2018 Lausanne 2020 a inceput reamenajarea partiilor de schi alpin

In perspectiva Jocurilor Olimpice de Tineret (JOT) de Iarna Lausanne 2020, a fost acordata autorizatia pentru reamenajarea domeniului schiabil unde se vor desfasura intrecerile de schi alpin.

Municipalitatea Les Diablerets, una dintre localitatile JOT Lausanne 2020, a luat decizia de a remodela „Piste des Jorasses”, printre cele mai faimoase partii de schi din Les Diablerets, una dintre principalele statiuni de schi din regiunea Vaud din Alpii elvetieni.

Pentru a gazdui disciplinele alpine din cadrul JOT 2020, partiile trebuie reamenajate astfel incat sa respecte standardelor Federatiei Internationale de Schi (FIS).

Impreuna cu readucerea domeniului schiabil la standardele internationale, autoritatile au analizat modul in care partia ar putea fi utilizata atat pentru turismul de iarna cat si cel de vara din zona. Reamenajarea va include si transformarea telescaunului in gondola, pentru ca transportul pe cablu sa poata fi utilizat si in sezonul de vara mai ales de ciclisti, care astfel vor putea ajunge mai usor varful muntelui.

Incepand din aceasta iarna, regiunea Les Diablerets va gazdui o serie de competitii internationale si mai multe evenimente FIS, inclusiv in Cupa europeana 2018-2019, care se vor constitui ca repetitii importante inaintea JOT din ianuarie 2020.