You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Tokyo 2020 va recruta 80.000 de voluntari

Organizatorii Jocurilor Olimpice si Paralimpice din 2020 din Tokyo au anuntat ca procesul de recrutare a 80.000 de voluntari va incepe in septembrie a.c. si se va incheia la finalul lui 2018.

Tokyo 2020 a publicat ghidul cu cerintele pe care trebuie sa le indeplineasca o persoana pentru a fi voluntar, principalele conditii pe care vor trebui sa le indeplineasca aspirantii la calitatea de voluntar la JO din 2020 fiind: sa fie nascuti inainte de 1 aprilie 2002, sa fie disponibili pentru a participa la formare si sa aiba cetatenie japoneza sau dreptul de a locui in Japonia.

Nu in ultimul rand, organizatorii Tokyo 2020 au precizat ca viitorii voluntari vor trebui sa fie "pasionati" si "sa-si poata indeplini slujba pana la final".

 Toshiro Muto, directorul general al Tokyo 2020, a declarat: "Vrem sa ne asiguram ca volunatrii isi vor lua in serios locul de munca si ca au dorinta de a face acest lucru, deoarece acestia vor trebui lucreze minimum 10 zile. Voluntarii vor fi primii oameni cu care se vor intalni vizitatorii din strainatate cand ajung in Japonia. Deci, aceasta este o chestiune de diplomatie civica si de aceea credem ca programul de voluntariat este una dintre cele mai importante parti ale planului pentru jocuri".

Desi voluntarii trebuie sa aiba varsta de peste 18 ani, Muto a afirmat ca organizatorii sunt dornici sa implice cat mai mult si elevii in timpul Jocurilor Olimpice, programate a avea loc intre 24 iulie si 9 august  2020.

Galerie foto