You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Reprezentatii COSR, prima vizita oficiala la Minsk, gazda Jocurilor Europene 2019

Alaturi de reprezentanti ai Comitetelor Nationale Olimpice (CNO) din Azerbaidjan, Belarus, Belgia, Danemarca, Marea Britanie, Ungaria, Letonia, Luxemburg, Olanda, Rusia si Turcia, George Boroi, secretarul general al Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, Florin Misca, secretarul general adjunct al COSR, Dragos Tataru si Florin Gurbanescau, din cadrul departamentului sport al COSR, au raspuns invitatiei Comitetului de Organizarea a celei de a doua editii a Jocurilor Europene (JE) care vor avea loc in 2019, la  Minsk (MEGOC).

In cadrul vizitei denumita generic „Zilele deschise ale CNO-urilor”, care a durat doua zile, reprezentantii CNO-urilor europene au avut prima ocazie oficiala de a vizita arenele de competitie si Satul Sportivilor, precum si de a pune orice fel de intrebari  legate de organizarea, participarea si desfasurarea  Jocurilor Europene din capitala Belarusului.

Toti reprezentantii CNO-urilor prezenti la Minsk au dat feedback pozitiv dupa vizitarea  arenelor de gimnastica, ciclism, badminton, lupte, sambo, baschet 3x3, atletism si tir. Singurul loc de competitie care nu este gata, dar care potrivit organizatorilor urmeaza  fie finalizat in luna iunie a acestui an, este stadionul Dinamo, care va gazdui ceremoniile de deschidere si inchidere si intrecerile de atletism.

Oficilalii romani prezenti la Minsk s-au declarat multumiti de modul in care decurg pregatirile pentru JE de la Minsk. „Dupa cea dintai vizita si primele informatii oficiale primite, putem spune ca cea de-a doua editie a Jocurilor Europene isi pastreaza obiectivele si principiile de organizare care au guvernat editia inaugurala”, a spus Florin Misca, secretarul adjunct al COSR . „Exsista totusi cateva diferente, una dintre acestea fiind ca din cele 20 de sporturi si discipline la care s-a concurat la prima editie acum au ramas doar 15. Apoi lipsesc sporturi unde Romania are traditie cum ar fi scrima, halterele, inotul, canotajul, handbalul si tenisul. Este imbucurator faptul ca, prin formatul propus, competitia poate deveni atat traditionala, cat si recunoscuta in calendarul sportiv european, adresandu-se sportivilor de elita din Europa. Este o provocare pentru componentii Miscarii Olimpice europene si pentru cei ai Comitetului de Organizare a Jocurilor Europene de la Minsk, organizatorii oferind semnale ca este posibil ca aceasta competitie sa devina de top european. Una dintre dovezi este aceea ca pentru cel putin zece discipline sportive, performantele de la Minsk vor conta pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2020”.

Urmatoarea ocazie a reprezentantilor CNO-urilor europene de a merge la Minsk va fi Seminarul Sefilor de Misiune ai Jocurilor Europene, programat in perioada 9 - 13 iulie a.c..

Prima editie a Jocurilor Europene a avut loc la Baku, in Azerbaidjan, in 2015.

Galerie foto