You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Torino, Milano si Cortina d'Ampezzo, in competitie interna pentru depunerea candidaturii la gazduirea JO din 2026

Localitatile italiene Torino, Milano si Cortina d'Ampezzo si-au exprimat intentia de a-si depune candidatura pentru gazduirea  Jocurilor Olimpice de Iarna si Jocurilor Paralimpice din 2026, dar ramane de vazut care dintre acestea se vor bucura de sustinerea Comitetului Olimpic National Italian (CONI) si al guvernului italian.

Chiara Appendino, primarul orasului Torino a trimis deja o scrisoare Comitetului Olimpic National Italian (CONI) in care si-a exprimat intentia de a candida, iar Luca Zaia, guvernatorul regiunii Veneto, in care se afla Cortina d'Ampezzo, a declarat la randul sau ca ii va urma exemplul cat de curand.

In ciuda scandalurilor in care a fost implicat, Guido Montanari, viceprimarul Torino, a promis ca nu va cheltui niciun ban de la cetateni pentru organizarea JO, iar Luca Zaia a afirmat ca se bazeaza pe infrastructura deja existenta in Dolomiti, in regiunea Cortina d'Ampezzo, unde au fost organizate JO de iarna in 1956.

Autoritatile orasului Milano, considerat a avea cele mai multe atuuri in depunerea candidaturii, sunt cele mai rezervate in declaratii publice afirmand ca fara o sustinere ferma din partea guvernului italian nu vor intra in cursa pentru obtinerea organizarii Jocurilor.

Cel mai probabil, CONI va informa Comitetul International Olimpic (CIO) despre intentia sa de a sustine candidatura unui oras pana la termenul limita de sambata (31 martie), dar sustine ca nu se va angaja alaturi de niciun oras inainte de a vorbi cu guvernul italian.

Initial, dupa incercarile nereusite ale Romei de a gazdui Jocurile Olimpice de vara din 2020 si 2024, era putin probabil ca italianii sa mai doreasca sa-si depuna candidatura pentru gazduirea vreunei competitii olimpice.

Galerie foto