You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Comitetul Olimpic Austriac sprijina, in principiu, candidatura oraselor Graz si Schladming pentru gazduirea JO 2026

Comitetul Olimpic din Austria (COA) a decis, in unanimitate, sa sprijine, in principiu, candidatura localitatilor Graz si Schladming pentru gazduirea Jocurilor Olimpice si Paralimpice de Iarna din 2026.

"Acesta este un prim pas important", a declarat presedintele COA Karl Stoss la reuniunea de la Viena a forului olimpic austriac. "Pentru a putea intra in faza pregatitoare, cu Comitetul International Olimpic (CIO), va fi necesar un angajament clar al Guvernului atat pentru studiul de fezabilitate cat si pentru inscrierea definitiva".

Peter Mennel, secretarul general al COA, a adaugat: "Salutam initiativa. Acum trebuie sa definim cadrul in detaliu in urmatoarele cateva zile".

Liderii COA sunt pregatiti sa se intalneasca cu primarii din Graz si Schladming. Consiliile locale din Graz si Schladming au decis recent sa depuna o candidatura comuna pentru gazduirea Jocurilor Olimpice, iar in momentul de fata se poarta discutii in Guvern, la diferite niveluri, pentru stabilirea unor detaliilor, inclusiv a bugetului pentru organizarea Jocurilor.

Termenul limita de depunere a scrisorii de intentie la CIO este sambata (31 martie a.c.).

Este a doua tentativa a Austriei de a-si depune candidatura pentru gazduirea Jocurilor de Iarna din 2026, dupa ce Innsbruck, in doua randuri gazda a JO de iarna, s-a retras din cursa, respectand votul negativ al popupaltiei rezultat in urma unui referendum local care a avut loc in octombrie anul trecut.

Siom in Elvetia, Sapporo in Japonia, Calgary in Canada, Milano in Italia si Stockholm, in Suedia, sunt alti potentiali ofertanti pentru Jocurile Olimpice si Paralimpice de Iarna 2026.

Galerie foto