You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Traseele de mars si ciclism pe sosea de la Tokyo 2020, aprobate de CIO

Traseele de desfasurare ale intrecerilor de ciclism pe sosea si de 50 km mars din cadrul Jocurilor Olimpice de vara Tokyo 2020 au fost doua dintre problemele cele mai discutate de conducerea Comitetului International Olimpic (CIO), la ultima intalnire.

Traseul pentru intrecerile de ciclism pe sosea din cadrul Jocurilor Olimpice de vara Tokyo 2020 a fost stabilit dupa indelungi discutii intre Tokyo 2020 si Uniunea Internationala de Ciclism (UCI), fiind revizuit astfel incat, pe de-o parte sa poata evita blocajele de trafic din Tokyo, iar pe de alta, sa fie favorabil televiziunilor.

Pentru ca intrecerile atletice de 50 km mars sa abia loc a avut loc o intreaga campanie de sustinere, in care au fost implicati peste 60 de sportivi, printre care Jared Tallent din Australia si Matei Tóth din Slovacia, campioni olimpici la 50 km mars la Londra 2012 si Rio 2016. In urma demersurilor acestora, Asociatia Internationala a Federatiilor de Atletism (IAAF) a renuntat la planurile sale de a elimina proba din Programul Olimpic al Tokyo 2020.

Punctul de plecare al intrecerilor de ciclism pe sosea va fi parcul Musashinonomori,  cu facilitatile temporare speciale care vor fi infiintate, in timp ce Fuji International Speedway, un circuit de curse cu motor aflat in apropierea Muntelui Fuji, dar nu departe de Zona Metropolitana Tokyo, va fi punctul de sosire al cursei. De asemenea, Fuji International Speedway va servi drept loc de desfasurare a intrecerilor de ciclism, individuale de contratimp.

Musashinonomori este un parc inconjurat de padure, unde oamenii se vor putea bucura de frumosul peisaj natural, in timp ce circuitul Fuji International Speedway, care se mandreste cu cele mai recente tehnologii si facilitati necesare desfasurarii unui eveniment sportiv de clasa mondiala, a fost gazda a numeroase competitii internationale de motorsport.

Gradina Palatului Imperial din centrul orasului Tokyo, unul dintre cele mai renumite atractii turistice din Tokyo gratie gradinilor japoneze amenajate in stil traditional si cladirilor istorice care le inconjoara, va servi ca loc de desfasurare a intrecerilor atletice de mars.

Gratie faptului ca aproape 60 la suta dintre locatiile destinate intrecerilor olimpice din 2020 vor utiliza facilitati deja existente, organizatorii Tokyo 2020 sunt bucurosi ca pot respecta  unul din obiectivele principale ale Agendei Olimpice 2020 - crearea unei mosteniri durabile pentru generatiile viitoare.

Galerie foto