• BCR

Stiri

26 martie 2018 A fost dezvaluit design-ul medaliilor JOT Buenos Aires 2018

Muhamad Farid Husen, in varsta de 18 ani, din Indonezia, a fost desemnat castigatorul design-ului medaliei de la Jocurile Olimpice de Tineret (JOT) Buenos Aires 2018, denumirea proiectului fiind „Focuri de artificii ale victoriei“ (Fireworks of Victory)  si a fost ales din aproximativ 300 de lucrari trimise din peste 50 de tari.

Design-ul castigator a fost selectionat de un juriu compus din participanti la programul YCM – (Young Change Makers = Tineri Artizani ai Schimbarii), tineri reporteri si membri ai Comitetului International Olimpic (CIO).

Castigatorul concursului a declarat: “ Este o mare onoare pentru mine sa pot contribui macar intr-o mica masura la Jocurile Olimpice de Tineret. Abia daca imi pot descrie sentimentele...Sa fii creator al medaliilor care vor fi conferite castigatorilor Jocurilor Olimpice de Tineret este un vis devenit realitate.”

Referinduse la medalie Muhamad Farid Husen a spus: “este inspirata de focurile de artificii pentru ca acestea reprezinta o culme a atractiei si gloriei la Jocurile Olimpice de Tineret care reunesc toate tarile in spirit de sarbatoare. Artificiile se inalta spre cer celebrand victoria si nu exista nimic mai frumos pentru mine decat omagierea prin focuri de artificii, simbolizand maniera in care tinerii sportivi isi vad realizate visele”.

Aya Medany, membru CIO si sportiva olimpionica a comentat: “In calitate de sportiv,designul lui Muhamad mi-a mers la inima. Cel mai important este sa sarbatoresti dupa victorie si cea mai buna forma este cu focuri de artificii. In plus este genial sa ai un castigator de varsta sportivilor care participa la JOT”.

Muhamad este cel mai tanar castigator de la editia din 2010 si a fost invitat sa asiste le ceremoniile atat de deschidere a  JOT Buenos Aires 2018, cat si la cele de decernare a medaliilor concepute de el. De asemenea, artistul va mai primi un set de medalii si o tableta Samsung.