You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

COSR a primit Inaltul Patronaj al Majestatii Sale Custodele Coroanei Romane

Comitetul Olimpic si Sportiv Roman a primit astazi Inaltul Patronaj al Majestatii Sale Custodele Coroanei Romane in cadrul unei ceremonii desfasurate la Casa Olimpica a Romaniei de la Arcul de Triumf. In cadrul ceremoniei, Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Romane i-a inmanat presedintelui COSR Mihai Covaliu o diploma de Inalt Patronaj, prin care se continua traditia de colaborare a Casei Regale cu forul olimpic national.

La ceremonie au luat parte Alteta Sa Regala Principele Radu, Octavian Morariu, membru al Comitetului International Olimpic, secretarul general al COSR George Boroi, membrii comitetului executiv, precum si ES dl Andrew Popper, Seful Casei Majestatii Sale Custodele Coroanei.

In istoria ultimelor trei secole, al XIX-lea, al XX-lea si al XXI-lea, Familia Regala a fost alaturi de sportul olimpic romanesc la fiecare generatie. Insusi sediul COSR este construit pe un teren oferit de Regele Ferdinand I sportului romanesc, loc ce si-a pastrat neschimbata destinatia, de un secol incoace

Inaltul Patronaj al Regelui Mihai I, conferit COSR în anul 2015, s-a încheiat odata cu trecerea la cele vesnice a regelui.

Majestatea Sa si Alteta Sa Regala au vizitat Casa Olimpica si au salutat pe toți angajatii Comitetului, în birourile lor, inainte de a lua parte la ceremonie.

In alocutiunea rostita dupa primirea diplomei de Inalt Patronaj, presedintele COSR Mihai Covaliu si-a exprimat satisfactia reinnoirii unei stari de fapt si de spirit. “Comitetul Olimpic si Sportiv Roman se afla din nou sub Inaltul Patronaj al Majestatii Sale. Suntem recunoscatori Casei Regale a Romaniei pentru acest lucru si consider de bun augur faptul ca am reusit sa fim alaturi si in debutul celui de-al doilea centenar de existenta a forului Olimpic roman.

Se continua astazi o traditie pe care o cunoastem si pe care o recunoastem si multumim Majestatii Sale, Custodele Coroanei Romane, pentru aceasta.

Pentru noi, Înaltul Patronaj al Majestăţii Sale înseamnă o colaborare benefică, în egală măsură pentru ceea ce Casa Regală a României reprezintă şi pentru COSR, colaborare care ne onorează, dar ne şi obligă. Vom depune toate eforturile ca valorile olimpice, tradiţia, pasiunea, respectul, excelenţa, mândria naţională şi fair play-ul să fie prezente în fiecare zi din viaţa noastră. Nu în ultimul rând, doresc să menţionez că vizita alteţelor voastre este pentru noi un prilej de bucurie şi de mândrie. Ţin să vă mulţumesc în numele colegilor mei şi al meu personal pentru onoarea pe care ne-o faceţi azi mie şi întregii mişcări olimpice din România”.

Patronul regal al Comitetului Olimpic și Sportiv Român a primit invitația de a însoți sportivii olimpici care vor reprezenta România la Jocurile Olimpice de la Tokio, în iulie 2020.

Galerie foto