You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

CIO si Comitetul International Paralimpic – parteneriat istoric pana in 2032

Comitetul International Olimpic (CIO) si Comitetul International Paralimpic (CIP), respectiv presedintii Thomas Bach si Andrew Parsons au semnat un acord de parteneriat pe termen lung, valabil cel mai devreme pana in anul 2032.

Acest nou acord se bazeaza pe acordul de parteneriat si cooperare in vigoare, semnat inainte de Londra, 2012.

Ca rezultat al acordului, CIO va continua sa impuna gazdelor Jocurilor Olimpice sa organizeze si Jocurile Paralimpice.

De asemenea, CIO si CIP vor conlucra in vederea cresterii vizibilitatii Jocurilor Pralimpice si propagarii brandului Paralimpic.

In plus, cele doua organizatii vor imbunatati cooperarea existenta, concentrandu-se in special asupra Agendei 2020 si a masurilor strategice pentru dezvoltarea Miscarii Olimpice.

“Dezvoltarea cooperarii intre Miscarea Olimpica si cea Paralimpica a constituit o recomandare-cheie a Agendei Olimpice 2020, a afirmat Thomas Bach.

In completare, Parson a spus:” Strangerea relatiilor cu CIO si asigurarea pentru viitor a CIP si Miscarii Paralimpice a fost prioritatea mea numarul unu  atunci cand am fost ales presedintele CIP in luna septembrie 2017. Este oportun ca acordul se semneaza aici, in Creea de Sud, deoarece este tara in care Jocurile Olimpice si Paralimpice s-au unit creand un eveniment comun in 1988.”

Locatiile de vara si de iarna coincid incepand cu Barcelona 1992.

Ca si noul acord, Memorandumul de Intelegere are valabilitate tot pana in 2032.

Galerie foto