• BCR

Stiri

13 martie 2018 Campania Cartonasul Alb (#WhiteCard), marcata in prima zi a Seminarului de integritate in sport de la Bucuresti

Participantii la Seminarul de integritate in sport de la Bucuresti au marcat Campania Cartonasul Alb printr-o fotografie de grup realizata in antreul Salii Amfiteatru din incinta Casei Olimpice, care a gazduit reuniunea.

Lectori de la Comitetul International Olimpic (CIO), INTERPOL, reprezentanti ai Politiei Romane si federatiilor sportive nationale, membri ai Comitetului Executiv al Comitetului Olimpic si Sportiv Roman (COSR) si ai administratiei COSR au tinut in mana cate un cartonas alb, ca simbol al puterii pozitive a sportului.

Campania CartonasulAlb (#WhiteCard) este recunoscuta in intreaga lume ca un simbol al Miscarii pentru pace prin sport care ajuta la promovarea Zilei Internationale a Sportului pentru Dezvoltare si Pace, zi celebrata anual, din 2013, in perioada 10 martie – 10 aprilie, de Organizatia Mondiala pentru Pace si Sport cu sprijinul CIO. Cartonasul alb reprezinta un gest de incluziune, echitate si pace, in contrast cu un cartonas rosu, care semnifica cea mai grava infractiune din sport.

Campania mondiala digitala creata de Organizatia Mondiala pentru Pace si Sport promoveaza valorile pozitive si constructive ale sportului, in fiecare an ajungand la milione de persoane prin intermediul retetelelor de socializare (Facebook, Twitter, etc.).

Toti cei care participa la aceasa Campanie mondiala digitala transmit mesajul ca impartasesc si raspandesc viziunea prin care sportul poate ajuta la schimbarea lumii.