You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Drapelul JOT Buenos Aires 2018 a fluturat pe cel mai inalt munte din America de Sud

Drapelul editiei de vara a Jocurilor Olimpice de Tineret (JOT) care vor avea loc la Buenos Aires, in toamna acestui an, a fluturat pe Aconcagua, cel mai inalt varf muntos din Argentina si America de Sud.

Dupa o ascensiune de 13 zile, o expeditie formata din sportivi si iubitori ai sportului a ajuns in varful muntelui argentinian, care masoara 6.690 m, unde a dezvelit pavilionul competitiei sportive care va incepe pe 6 octombrie a.c..

Printre membrii expeditiei s-au numarat trei olimpieni din Argentina:  judoka Paula Pareto, campioana olimpica la Rio 2016, inotatoarea Maria del Pilar Pereyra, participanta la doua editii ale Jocurilor Olimpice, in 1996 si 2000, si baschetbalistul Fabricio Oberto, medaliat cu aur la Atena 2004 si cu bronz la Beijing 2008.

Din grup au mai facut parte Ezequiel Baraja, un fost detinut in varsta de 30 de ani a carui "viata s-a schimbat in bine" dupa ce a inceput sa joace rugby in inchisoare, prezentatorul de televiziune Julian Weich, de 51 de ani,  fotograful Pablo Betancur si ghizii montani Ulises Corvalan si Guillermo Fuentes.

"Expeditia a aratat lumii si tinerilor nostri ce se poate obtine prin munca grea si seriozitate", a spus Leandro Larrosa, directorul executiv al Comitetului de Organizare al Buenos Aires 2018. "Reusita acestei expeditii va fi o sursa de inspiratie pentru cei aproape 4.000 de sportivi care vor concura la Buenos Aires in octombrie".

Galerie foto