You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Elevi ai scolilor din Buenos Aires au creat pictogramele pentru sporturile de la JOT 2018

Organizatorii Jocurilor Olimpice de Tineret (JOT) Buenos Aires 2018, care vor avea loc in luna octombrie a acestui an, au lansat pictogramele pentru cele 34 sporturi si discipline sportive incluse in programul olimpic al JOT. Toate desenele au fost create de copii din scolile din Buenos Aires.

Peste 500 de elevi au primit provocarea de a desena conturul unui sportiv de la un anumit sport sau disciplina sportiva, fara a ridica creionul de pe hartie. De la jucatori de baschet, la alpinisti sportivi, de la scrimeri la judoka, toate pictogramele au fost  realizate de mainile indemanatice ale copiilor de scoala primara.

Proiectul a demarat cu o sedinta foto in cadrul careia s-au prezentat zeci de tineri sportivi argentinieni, desemnati de federatiile sportive nationale ca tinere sperante pentru JOT, la sporturile si disciplinele lor individuale. Fotografiile au devenit albume, care au fost impartite scolilor din oras pentru a crea pictogramele sporturilor si disciplinelor sportive din timpul Jocurilor.

O agentie locala de design a adunat modelele finale si, inainte de a le lansa oficial, le-a prezentat si a obtint acordul de la toate  federatiile sportive care vor fi reprezentate la JOT.

Proiectul face parte din unul dintre numeroasele programe educationale si culturale din cadrul JOT Buenos Aires 2018 care au angajat sute de mii de tineri in perspectiva competitiei olimpice de tineret.


 

Galerie foto