You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Combinata nordica feminina si patinaj sincron, printre disciplinele propuse a fi introduse in programul Beijing 2022

Combinata nordica feminina si patinaj sincron precum si mai multe competitii mixte pe echipe se numara printre noile intreceri si discipline sportive propuse de federatiile de iarna pentru a fi introduse in programul Jocurilor Olimpice de iarna de la Beijing din 2022.

Federatia Internationala de Schi (FIS) a mai propus, pentru viitoarele editii ale Jocurilor Olimpice de iarna concurs mixt de schi sarituri,  la schi alpin, o proba individual de paralel, la schi freestyle proba pe echipe, la snowboard, probe pe echipe, echipe mixte paralel si slalom paralel, precum si introducerea probelor de telemark - sprint paralel individual si sprint echipe paralel.

FIS va discuta despre introducerea unor noi sporturi si discipline sportive in Programul Olimpic in cadrul Congresului FIS programat sa aiba loc in Costa Navarino, in Grecia, in perioada 13-19 mai 2018.

De asemenea se intentioneaza introducerea probelor feminine la sanie dublu si de  bob  patru persoane.

Propunerile vor fi analizate de Comitetul International Olimpic (CIO) in cadrul unei sedinte a Comitetului Executiv programata in luna iulie a.c..

In cadrul celei de-a 132-a Sesiuni a CIO,  Juan Antonio Samaranch, presedintele Comisiei de Coordonare CIO pentru Beijing 2022, a anunțat oficial ca la Beijing 2022 nu vor fi acceptate sporturi noi ca schiul de tura, catararea pe gheata sau bandy (un sport pe gheata asemanator hocheiului pe gheata foarte popular in tarile nordice).

Galerie foto