You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Martin Fourcade, numit presedinte al Comisiei sportivilor pentru Paris 2024

In cadrul primei intalniri a Consiliului de administratie pentru Paris 2024, care a avut loc la Le Bourget, in Seine-Saint-Denis, biatlonistul francez Martin Fourcade, triplu campion olimpic la PyeongChang 2018, unde a castigat trei medalii de aur la urmarire, mass-start si stafeta mixta, a fost numit presedinte al Comisiei sportivilor la Paris 2024.

In varsta de 29 de ani, Martin Fourcade este considerat cel mai de succes sportiv francez, cu cele cinci titluri olimpice, trei la PyeongChang 2018 si doua la Sochi 2014, de 11 ori campion mondial si de sase ori castigatorul clasamentului general al Cupei Mondiale.

Alaturi de Fourcade, din Comisia sportivilor pentru Paris 2024 vor mai face parte alti patru sportivi francezi de renume: sprintera Marie-José Pérec, tripla campioana olimpica la 200 m la Atlanta 1996 si la 400 m, la Bercelona 1992 si Atlanta 1996, pugilista Sarah Ourahmoune, medaliata cu argint la Rio 2016, tenismanul Guy Forget si campionul paralimpic la atletism Nantenin Keita.

"Sunt foarte fericit sa ma alatur oficial aventurii Paris 2024 ca membru al Consiliului de administratie si ca presedinte al Comisiei sportivilor", a declarat Fourcade. "Imi voi dedica intreaga energie si experienta olimpica pentru a face din aceste Jocuri un eveniment de neuitat".

Seine-Saint-Denis a fost ales ca locul primei intalniri a Consiliului de administratie pentru Paris 2024, deoarece se doreste a i se da o conotatie speciala in timpul Jocurilor Olimpice de la Paris.

Galerie foto