You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Drapelul Olimpic a ajuns pe Marele Zid Chinezesc in asteptarea JO de iarna Beijing 2022

Steagul Olimpic inmanat de presedintele Comitetului International Olimpic Thomas Bach, primarului orasului Beijing Chen Jining, in cadrul ceremoniei de inchidere a Jocurilor Olimpice de iarna PyeongChang 2018, a ajuns la Marele Zid Chinezesc.

Drapelul a strabatut districtul Yanqing din nordul Beijingului, care va fi una dintre cele trei locatii pentru Jocurile Olimpice de iarna de la Beijing din 2022, dupa care a fost arborat pe Marele Zid Chinezesc, in cadrul unei ceremonii care a avut loc la sectiunea Badaling a Marelui Zid, in prezenta a peste 500 de spectatori. Printre participanti s-a numarat si Jia Zongyang,  medaliat cu argint la schi, in proba de freestyle, la PyeongChang 2018.

"Jocurile Olimpice de iarna din 2022 au inceput la Beijing", a declarat Han Zirong, secretarul general al Comitetului de Organizare de la Beijing.

Yanqing, la 74 km nord-vest de centrul Beijingului, va gazdui cinci evenimente in 2022, inclusiv schi alpin, bob, skeleton si sanie.

Celelalte doua locatii pentru intrecerile olimpice vor fi la nord de orasul Beijing si in Zhangjiakou, in provincia adiacenta Hebei.

Galerie foto