You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Un schior american participant la Pyeongchang 2018, acuzat de colonialism cultural dupa ce a adoptat un caine

Schiorul american Gus Kenworthy,  medaliat cu argint in proba de freestyle la Sochi 2014, participant la Pyeongchang 2018,  a fost acuzat de colonialism cultural dupa ce a adoptat un caine de la o ferma din Coreea de Sud.

Kenworthy a postat pe o retea de socializare o imagine a noului sau animal de companie cu titlul "Cainii sunt prieteni, nu mancare”. In postul sau, sportivul a incercat sa evidentieze ceea ce el a descris ca fiind "conditii ingrijoratoare" ale cainilor din fermele de carne din tara care a gazduit Jocurile Olimpice de iarna.

Postarea sa a provocat reactii adverse, un utilizator Twitter afirmand ca: "Acesta este neocolonialism de-a dreptul”. "Doar pentru ca iubiti cainii nu inseamna ca este mai moral sa mancati carne de porc, vaca, pui, etc, mai ales cand sunt tratati in aceleasi moduri barbare."

In replica, Kenworthy a spus: "Doar pentru ca 10 lucruri sunt gresite nu inseamna ca incercand sa rezolvi o problema este rau pentru ca raman celelalte noua probleme. Este o schimbare pozitiva. Imi pare rau ca a parut ca si cum as fi vrut sa judec poporul coreean. Nu asta a fost intentia mea. Am vrut doar sa ajut sa se incheie abuzurile care se fac asupra cainilor”.

Adapostul din Siheung de unde schiorul a adoptat cainele este in prezent in curs de a fi inchis de Societatea Umanitara Internationala (HSI). HIS estimeaza ca exista aproximativ 17.000 de ferme de caini in Coreea de Sud, ofera anual aproximativ 2 milioane de caini pentru sacrificare.

Mai multi sportivi care au participat la Jocurile Olimpice de iarna de la Pyeongchang au imbratisat aceasta cauza, unii oferind bani proprietarilor de restaurante din apropierea locurilor olimpice pentru a scoate carnea de caine din meniuri.

Altii au sustinut, insa, ca in Coreea de Sud nu se consuma pe scara larga carne de caine si ca multi dintre coreeni sunt impotriva acestei practici.

Galerie foto