You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Patru noi membri in cadrul CIO, pentru mandate de opt ani

In cadrul celei de-a 132-a Sesiuni a Comitetului International Olimpic (CIO), Kirsty Coventry, din Zimbabwe, campioana olimpica la inot, presedintele Comisiei Sportivilor din cadrul CIO, a fost aleasa cu unanimitate de voturi ca membru al Comitetului Executiv  al CIO.  De asemenea, trei sportive au obtinut calitatea de membru al CIO.

Emma Terho din Finlanda (hochei pe gheată) si Kikkan Randall din SUA (schi), alese de sportivii care au concurat la Jocurile Olimpice de Iarna PyeongChang 2018, pentru calitatea de membru al Comisiei Sportivilor din cadrul CIO pentru un mandat de opt ani, au fost propuse de CE al CIO sa obtina si calitatea de membru al CIO, iar propunerea a fost acceptata de Sesiune.

Conform regulamentelor comisiilor sportive ale CIO si la cererea presedintelui CIO Thomas Bach, CE al CIO poate propune Sesiunii, în vederea alegerii ca membri ai CIO, maximum trei membri numiti, pentru a asigura o reprezentare echilibrată a sportivilor. Presedintele si Comitetul Executiv ai CIO au propus-o pentru calitatea de membru al CIO si membru al Comisiei Sportivilor a CIO pe Hong Zhang din Republica Populară Chineză, campioana olimpica la patinaj viteza, membrii Sesiunii fiind de acord cu propunerea.

Cele trei i-au inlocuit pe presedintele Comisiei Sportivilor din cadrul CIO Angela Ruggiero, Adam Pengilly si Yang Yang, alesi la Jocurile Olimpice de Iarnă Vancouver 2010, ale căror mandate s-au incheiat.

Galerie foto