You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Cel mai varstnic campion olimpic a incetat din viata la 100 de ani

Sir Durward Knowles, cel mai varstnic medaliat cu aur la Jocurile Olimpice, a incetat din viata la varsta de 100 de ani. Fostul castigator la yachting in cadrul Jocurilor Olimpice din Tokyo 1964, a murit in urma unei insuficiente renale, intr-un spital din Nassau, Bahamas, unde fusese internat cu doar o saptamana inainte.

Poreclit „Lupul-de-mare”, acesta a luat prima oara contact cu lumea yachtingului impreuna cu tatal sau. Prima sa participare la Jocurile Olimpice a avut loc in 1948, la Londra, insa pentru ca nu exista o echipa Olimpica a Comunitatii Bahamas, a concurat sub egida Marii Britanii. Opt ani mai tarziu, impreuna cu Sloan Farrington, Knowles a castigat medalia de bronz, prima medalie olimpica din istoria tarii din Caraibe. In 1964, la Tokyo a obtinut medalia olimpica de aur.

Sir Durward Knowles a concurat la opt editii ale Jocurilor Olimpice, iar la ultima sa participare, la varsta de 69 de ani, in 1988, la Jocurile Olimpice din Seul, a fost port-drapelul delegatiei din Bahamas.

In acest moment, cel mai varstnic medaliat cu aur la Jocurile Olimpice este gimnasta maghiara Ágnes Keleti care luna trecuta a implinit 97 de ani.

Galerie foto