You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Paul Pepene, locul 32 la schi fond - 50 km clasic mass start

Proba de schi fond pe distanta de 50 km, in stilul clasic, mult mai solicitant decat cel liber, este una dintre cele mai dure din cadrul intrecerilor olimpice, fiind considerati  invingatori toti sportivii care trec linia de sosire.

Paul Pepene (29 de ani) a atacat aceasta proba pentru prima oara in cariera. ”Am mai alergat 50 km, dar la stilul liber. Clasicul este mult mai solicitant. Nu te poti ajuta de picioare, tragi numai din bete”, spune Paul. 71 de sportivi s-au aliniat la startul dat in grup, dar nu toti au incheiat cursa.

Paul Pepene a avut ghinion inca din prima tura, cand a cazut pe o coborare la aproape 70 km pe ora. Nu s-a lovit, dar si-a rupt unul dintre bete. Aproape 400 m a alergat cu un singur bat, pana cand s-a intalnit cu antrenorul sau, care i-a inlocuit batul rupt. Incepuse pe locul 35, dar a incidentul l-a aruncat pana pe 51. ”Am ajuns intr-un grup mai lent, am avut nevoie de ceva timp sa ma rup si sa ajung un grup mai rapid”, a povestit Pepene la finalul cursei.

In cinci kilometri a ajuns pe locul 35, insa destul de departe de grupul fruntas. De acolo, a mai atacat de cateva ori, ajungand pana pe pozitia 28, la kilometrii 37 si 42. In final a mai pierdut insa cateva locuri, incheind pe pozitia 32 (2h 18:44 / la 10 minute si 21,9 secunde de invingator).

Paul Pepene: ”A fost o cursa foarte grea, dar cand treci linia de sosire, dupa 50 km, simti o mare bucurie. A fost a patra mea cursa aici, cu un total de o suta de kilometri. Am fost bine pregatit si daca nu era acea cadere din primul tur puteam sa fiu intre primii 20. Pot spune ca sunt multumit de cum m-am prezentat la aceasta editie a Jocurilor Olimpice, atat timp cat mi-am stabilit cea mai buna performanta, locul 24 la 30 km”.

Cursa a fost castigata de finlandezul Iivo Niskanen, care s-a duelat pe mai bine de 20 km cu Alexander Bolshunov (Echipa Olimpica din Rusia), caruia i-a revenit medalia de argint. Andrey Larkov, component al aceleiasi Echipe Olimpice din Rusia, si-a adjudecat bronzul.

Galerie foto