You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Romania, locul 14 la biatlon, stafeta 4x7,5 km

Singurii reprezentanti ai Romaniei care au intrat in concurs in cea de a 14-a zi a Jocurilor Olimpice de la PyeongChang, au fost componentii stafetei masculine 4 x 7,5 km, la biatlon. George Razvan Buta, Nicolae Remus Faur, Gheorghe Iulian Pop si Cornel Dumitru Puchianu s-au clasat pe locul 14 la finalul competitiei la startul careia s-au aliniat  stafete din 18 tari.

Dupa o intrecere palpitanta, cu schimbari dese atat in partea superioara, cat si in partea inferioara a clasamentului provizoriu, echipa Romaniei a incheiat proba pe locul 14, in 1h22:51,1, la 7min si 34,6 secunde de castigatori, stafeta Suediei. Podiumul a fost completat de Norvegia si Germania.

Echipa Romaniei a tras destul de bine in poligon (doar doua ture de penalizare, in ultimul schimb) si a incercat sa tina ritmul cursei, in conditiile unei piste cu zapada cazuta recent. ”Am simtit ca nu au mers schiurile din cauza stratului de zapada cazut in ziua concursului”, a declarat George Buta, cel care a plecat in primul schimb.

Pe locul 17 dupa primele doua schimburi, Romania a urcat pe locul 15 dupa cel de-al treilea schimb - Gheorghe Pop. Ultimul intrat in stafeta a fost Cornel Puchianu, care a mai urcat un loc.

Cornel Puchianu: ”M-am simtit bine, nu m-a deranjat nimic. Locul 14 este chiar mai bun decat ne-am fi asteptat noi. Prin aceasta clasare cred ca am mai spalat din pacatele de la individual”.

In clasamentul tricolorilor la PyeongChang, locul 14 ocupat de stafeta masculina este cel de-al treilea, dupa locul 7, la sanie - Raluca Stramaturaru si locul 10 ocupat de echipa de sanie a Romaniei.

Galerie foto