You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Olimpienii PyeongChang 2018 si-au ales doi noi membri in Comisia Sportivilor din cadrul CIO

Emma Terho din Finlanda (hochei pe gheata) si Kikkan Randall din SUA (schi fond) au fost alese de  colegii lor Olimpieni la PyeongChang 2018 sa faca parte din Comisia Olimpica a Sportivilor din cadrul a Comitetului International Olimpic (CIO).

Cu o rata de participare record de 83,86 la suta dintre cei 2.930 de sportivi care concureaza la PyeongChang, sportivii au mers la cabinele de vot din ambele Sate Olimpice PyeongChang si Gangneung. Terho a fost aleasa cu 1.045 voturi, iar Randall, cu 831 de voturi.

Terho a reprezentat Finlanda la cinci editii ale Jocurile Olimpice de Iarna, castigand bronzul la Nagano 1998 si Vancouver 2010, in timp ce Randall concureaza la PyeongChang 2018 unde a castigat prima medalie olimpica de aur pentru Statele Unite ale Americii la schi fond, in proba de sprint echipe, alaturi de Jessica Diggins.

Dupa aprobarea Sesiunii CIO, care va avea loc in ultima zi a PyeongChang 2018, Terho si Randall vor deveni membri ai Comisiei Sportivilor din cadrul  CIO pentru o perioada de opt ani.

Cele doua sportive ii vor inlocui pe Angela Ruggiero si Adam Pengilly, alesi la Jocurile Olimpice de iarna Vancouver 2010, ale caror mandate se termina dupa incheierea JO de la PyeongChang.

Toti cei 2.930 de sportivi care concureaza la PyeongChang au fost eligibili sa voteze pentru  doi sportivi diferiti din doua sporturi diferite, dintre cei sase candidati de la cinci sporturi diferite.

Inainte de inceperea Jocurilor Olimpice de Iarna PyeongChang 2018, Kirsty Coventry a fost numit in functia de presedinte al Comisiei Sportivilor in urma votului de incredere al colegilor sai.

Galerie foto