You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Rasturnari spectaculoase de situatie la schi alpin, la slalom masculin

In cea dea 13-a zi a Jocurilor Olimpice de la PyeongChang, la schi alpin, proba masculina de slalom unde a luat startul si reprezentantul Romaniei Alexandru Barbu a fost marcata de rasturnari spectaculoase de situatie..
 
Printre marii invinsi ai probei, incheiate doar de 43 de schiori dintre cei 108 inscrisi, s-au numarat  austriacul  Marcel Hirscher si norvegianul Henrik Kristoffersen. Hirscher, care tintea a treia medalie de aur la Jocurile Olimpice de iarna din PyeongChang 2018, dupa cele de la combinata alpina si la slalom urias, a pierdut controlul chiar in prima mansa si nu a reusit sa finalizeze cursa.

Kristoffersen, lider dupa runda intai, a cazut in mansa a doua si a ratat orice sansa de podium.In aceste conditii suedezul Andre Myhrer, gratie parcursului excelent din prima mansa unde a obtinut al doilea timp, a reusit sa castige medalia de aur.

La 35 de ani, Myhrer, medaliat cu bronz la Vancouver 2010, a devenit astfel cel mai varstnic campion olimpic la slalom.

Surprizele au continuat si in lupta pentru celelalte doua locuri ale podiumului. Medalia de argint a revenit elvetianului Ramon Zenhaeusern, care incheiase prima mansa cu al 9-lea timp, iar bronzul a fost adjudecat de austriacul Michael Matt care a castigat mansa a doua si a recuperat nu mai putin de noua pozitii, dupa ce in prima runda se clasase pe locul 12.

Alexandru Barbu, singurul component a Echipei Olimpice a Romaniei care a concurat in cea de-a 13-a zi a JO PyeongChang, s-a numarat printre cei nu mai putin de 54 de schiori care au ratat in prima mansa.

Galerie foto