You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Romania a incheiat proba feminina de bob doua persoane pe locul 16

Maria Adela Constantin si Andreea Grecu, cele doua reprezentante ale Romaniei in proba feminina de bob doua persoane la Jocurile Olimpice de iarna de la PyeongChang, s-au clasat pe locul 16 la finalul celor patru manse ale intrecerii disputate la Olympic Sliding Center din Alpensia. Tricolorele si-au pastrat astfel pozitia pe care se situasera la finele primelor doua manse.

In mansele 3 si 4, Maria Adela Constantin si Andreea Grecu au avut evolutii asemanatoare cu ziua anterioara. O prima coborare mai buna, 51,39 secunde (cu 5,55 la start) si a doua ceva mai slaba, 51,57 secunde (cu 5,56 la start). Calificat la Jocurile Olimpice in extremis, dupa ce Australia a renuntat la locul cota, bobul feminin de doua persoane al Romaniei a reusit sa devanseze echipaje din Austria, Rusia, Jamaica (pilotul a concurat la JO 2014 pentru SUA) si Nigeria.

Maria Adela Constantin: ”A fost greu, a fost frumos si am prins un bilet norocos sa ajungem la Jocurile Olimpice, dar pot spune ca ne-am vandut pielea scump. Va urma o mica pauza si dupa aceea continuam pregatirea pentru viitorul sezon. Vom munci, vom incerca sa crestem la start, unde se face diferenta de cele mai multe ori, si sa merg mai constant. Starturile noastre au fost constante, dar ar fi de preferat sa coboram sub 5,50 secunde”.

Andreea Grecu: ”A fost greu, dar si frumos in acelasi timp. Am avut starturi bune si constante si acest lucru ne-a ajutat pe parcursul coborarii. Pentru mine a fost ceva nou sezonul acesta pentru ca am fost tot sezonul pilot si a trebuit sa ma intorc in spatele Mariei, pentru a putea sa o imping la Jocurile Olimpice si sa-mi reamintesc pozitia de impingator. Maria conduce foarte bine, se vede ca are experienta. A gresit un pic la mansa a patra, dar eu ca pilot o inteleg foarte bine. Este o partie grea si nu toata lumea reuseste sa mearga perfect. Sper ca la editia urmatoare sa mergem amandoua, ca pilot”.

Galerie foto