You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Ilie Rosu a alergat in premiera cu steagul COSR la Maratonul Zapezii Rasnov 2018

Cea de-a VII-a editie a primului maraton clasic pe zapada din Europa, Maratonul Zapezii  Rasnov 2018 s-a dorit a fi un mesaj de incurajare pentru sportivii romani care concureaza la cea de-a XXIII-a editie a Jocurilor Olimice de iarna moderne din Coreea de Sud, PyeongChang 2018.

Printre concurenti s-a numarat Ilie Rosu, maratonistul roman care a alergat pentru a 193-a oara cu drapelul Romaniei intr-un maraton si pentru prima oara cu un steag al  Comitetului Olimpic si Sportiv Roman. Ilie Rosu a insotit doua stafete de copii din Rasnov, care au alergat pe distanta maratonului sub conducerea profesorilor Daniela Corbos, Spiridon State si Elena Iordache. Stafetele au purtat un tricolor, un steag al Comitetului Olimpic si Sportiv Roman si un steag al Comitetului International Olimpic.

Copiii din stafete au fost  echipati cu tricouri primite din partea Academiei Olimpice, Filiala Brasov, partener in organizarea competitiei, cu mesajul: „Romania 100, 1918-2018, Sarbatorim Impreuna! ” Un mesaj de respect si recunostinta pentru inaintasii nostri care au infaptuit Marea Unire de la 1 decembrie 1918, de la care anul acesta se implinesc 100 de ani.  

Maratonul, un concurs cu traditie care se desfasoara anual in orasul Rasnov, judetul Brasov, face parte din ciclul de maratoane istorice „Din dragoste pentru Romania si istoria ei”.

Competitia a reprezentat atat un mesaj de incurajare pentru sportivii romani care concureaza la cea de-a XXIII-a editie a Jocurilor Olimice de iarna moderne din Coreea de Sud, Pyeong Chang 2018, cat si un indemn pentru copiii si tinerii din Romania sa faca sport, sa faca miscare, sa iubeasca si sa respecte istoria Romaniei.

Galerie foto