You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Ania Caill: “E cea mai buna cursa pe care am facut-o vreodata. Este superb ca am realizat-o la Jocurile Olimpice”

Ania Caill, singura sportiva care reprezinta Romania in intrecerile feminine de schi alpin din cadrul Jocurilor Olimpice de la PyeongChang, a luat startul in proba feminina de Super G, disputata pe partia de la Jeongseon.

Plecata de pe pozitia 43 in cursa, romanca stabilita in Franta a trecut linia de sosire pe locul 36, in 1:25,74, la 4,63 secunde de invingatoare. Proba a fost castigata, surprinzator, de Ester Ledecka, din Cehia, o sportiva care practica in paralel atat schi alpin, cat si snowboard.

Ania Caill trebuia sa-si faca debutul pe 13 februarie, in proba de slalom, dar din cauza reprogramarii acesteia, pentru 15 februarie, a fost nevoita renunte. Antrenamentele libere pentru proba de Super G au inceput in urma cu trei zile, iar daca ar fi ramas la slalom ar fi ratat contactul cu partia de la cea de a doua proba. Trebuia sa-si testeze schiurile, chiar daca antrenamentele libere s-au derulat pe alta partie.

Ania Caill a luat contact cu partia pe care s-a desfasurat competitia oficiala in dimineata intrecerilor. ”M-am trezit la ora 5 pentru a pleca la concurs. Nu a fost usor. Mai intai, am plecat de la un start aflat mai jos, apoi de sus. In cateva coborari nu te poti acomoda cu o partie care este si foarte tehnica. Mi-e imi place sa cunosc partia, sa o vizualizez inainte de a pleca in concurs”, spune Ania.

La schi alpin, numarul de concurs reprezinta pozitia pe care sportiva o are in clasamentul mondial, fata de celelalte concurente. Ania a pornit de pe locul 43 si a reusit sa depaseasca astfel sapte sportive mai bine cotate ca ea. ”Sunt extrem de fericita de timpul pe care l-am scos. Patru secunde fata de castigatoare e cea mai buna cursa pe care am facut-o vreodata. Este superb sa o fi realizat la Jocurile Olimpice. Am schiat cum doream. Am stiut sa renunt la emotii, acesta fiind lucrul cel mai greu. Am avut multe probleme cu accidentarile in ultimul timp si sunt foarte fericita de cursa pe care am facut-o. Mai am proba de coborare. Zapada imi place foarte mult, conditiile sunt superbe si am incredere mult pentru ultima proba”, a declarat Ania Caill.

Galerie foto