You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Maria Mazilu crede ca frigul va fi aliatul ei in concursul oficial

In varsta de 26 de ani, Alexandra Mazilu este la cea de a treia ei participare la Jocurile Olimpice. Simplul fapt ca este prezenta la cea mai importanta competitie a lumii, in conditiile in care la skeleton se califica numai 20 de sportive din lume, este deja o performanta pentru tara noastra. Cu atat mai mult cu cat de ani de zile, campionatele nationale ale Romaniei, la aceasta disciplina, la fel ca la sanie si bob, se desfasoara in Austria, la Igls.

”Antrenamentele oficiale au fost foarte dificile, pentru ca este prima oara cand sunt pe partia aceasta si a trebuit sa fiu foarte atenta la cel mai mic detaliu pentru a nu pierde timp. Am avut cinci zile de antrenament, cu un total de 10 coborari. Mult prea putin pentru a cunoaste o partie. Dar eu sper sa merg cat mai bine in concursul oficial. Nu se stie ce va fi, cine castiga, cine pierde, pentru ca este foarte dificila partia. Sunt foarte multe portiuni un de poti gresi, pierzand timp. Eu ma bucur ca sunt aici, pentru ca la skeleton este foarte greu sa te califici”, a declarat Maria Mazilu. La editiile anterioare, ea a ocupat locurile 19, respectiv 20.

Skeletonul, ca si sania, depind de conditiile meteo, iar in functie de temperatira de afara se creioneaza si strategia de cursa. In prima zi de antrenament au fost minus 9 grade Celsius, in a doua zi, miercuri, cu sase mai putin. ”Sincer, mie mi-ar conveni ca temperatura sa fie cat mai joasa, pentru ca avem patine pentru gheata dura, cat mai tare. Azi (nr – miercuri) a fost o gheata mai moale si s-a cunoscut. Eu voi concura seara si sper sa fie frig”, a mai declarat sportiva.

Maria Mazilu va concura pe 16 februarie.

 

 

Galerie foto