You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Daniela Haralambie, prima romanca din istorie prezenta la Jocurile Olimpice in competitia de sarituri cu schiurile

Sportiva tricolora Daniela Haralambie si-a incheiat participarea la Jocurile Olimpice de iarna de la PyeonChang cu locul 25 in proba individuala de sarituri cu schiurile, unica proba feminina din programul olimpic de schi sarituri. Legitimata la CS Dinamo, sportiva in varsta de 20 de ani este o deschizatoare de drumuri, fiind prima romanca din istorie prezenta la Jocurile Olimpice in proba ”trambulinei”.

Daniela a inceput concursul olimpic cu o saritura mai putin reusita (80,5 m), care a tras-o cateva locuri mai jos. Daca ar fi avut aceeasi evolutie ca la ultima saritura (85 m), ar fi putut spera la un loc intre primele 20.

Intr-un sport marcat de un echilibru extrem de fragil, in care totul se calculeaza la milimetru, de la pozitie, iesirea de pe trambulina, aterizare si pana la parametrii sportivelor (in functie de greutate si inaltime se stabileste lungimea schiurilor cu care se concureaza), prezenta Danielei Haralambie la Jocurile Olimpice reprezinta un mare pas inainte si o speranta de viitor.

Daniela, ce senzatie te incearca la finalul competitiei? Obosita, dezamagita?...

Sunt un pic obosita, tinand cont ca s-a terminat concursul foarte tarziu, la ora 24:00 eram inca pe drum, abia plecasem de la trambulina. Dezamagita nu pot sa spun ca sunt, am facut tot ce am putut. Desi, cred ca se putea cateva locuri mai sus.

Ce s-a intamplat in prima mansa?

Am gresit un pic saritura. Este vorba de timing (n.r. – iesirea de pe trambulina). Dar m-am concentrat mai bine la cea de a doua.

Au fost destule antrenamente inaintea acestei competitii pentru a te obisnui cu trambulina?

Intotdeauna este loc de mai multe. Dar am avut antrenamente bune, am sarit si 91 de metri, insa nu poti sa compari, concursul oficial cu antrenamentele.

Ai fost deranjata de conditiile meteo?

Da, sigur. Vantul a fost atat de puternic la plecare incat inghetai instantaneu. Am mai avut un singur concurs in cariera desfasurat in conditii atat de grele, in Rusia, dar acolo era doar foarte frig, nu batea vantul.

Cum a fost intregul sezon?

In crestere, insa nu este terminat. Mai am trei competitii si privesc inainte. Mai am la Rasnov, Top 30 la Oslo si in Germania.

Esti increzatoare dupa aceasta participare la Jocurile Olimpice?

Da, sunt increzatoare. Voi munci in continuare pentru urmatoarea Olimpiada. Am numai 20 de ani.

Iti lipseste ceva in acest moment pentru a progresa?

Nu. Totul este bine. Conditii sunt si acasa, dar la Rasnov eu am sarit numai in competitii oficiale, niciodata la liber.

Un mesaj pentru romanii de acasa?

Le multumesc tuturor celor care au fost alaturi de noi, chiar si cu gandul, si le doresc sa ne sustina in continuare. Sunt o deschizatoare de drumuri si sper ca tot mai multi copii sa mi se alature in acest sport, unde si noi, romanii, putem avea un cuvant de spus.

Galerie foto