You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

COSR a marcat Centenarul Romaniei printr-un eveniment de tinuta organizat la Gangneung

Comitetul Olimpic si Sportiv Roman a organizat la  un hotel select din Gangneung, orasul care gazduieste intrecerile desfasurate pe gheata, Gala Romaniei la Jocurile Olimpice din Coreea de Sud, in cadrul careia a marcat Centenarul Marii Uniri de la 1918.

Alaturi de Mihai Covaliu, presedintele COSR, George Boroi, secretarul general al COSR, alti reprezentanti ai forului olimpic, sportivi si tehnicieni din Echipa Olimpica a Romaniei, la eveniment au luat parte de invitati de marca, Janez Kocijancic, presedintele Comitetelor Olimpice Europene, doi membri CIO Anita DeFrantz si Octavian Morariu, Mihai Ciompec, ambasadorul Romaniei in Coreea de Sud, presedinti si secretari generali ai mai multor comitete olimpice europene, sefi de misiune.

”Cuvantul acestei seri este IMPREUNA. Deoarece in fond celebram ideea de a fi impreuna. Impreuna ca o natiune, impreuna cu voi, cei de aici, impreuna pentru acelasi scop comun al Spiritului Olimpic si impreuna pentru bucuria de a trai”, a declarat Mihai Covaliu.

”In urma cu o suta de ani, oamenii celor trei Principate romane, Muntenia, Moldova si Transilvania, au luat decizia de a se uni intr-o singura natiune. Vorbeau aceeasi limba, impartaseau aceleasi traditii si apartineau aceleiasi culturi. De aceea au decis sa devina o singura natiune si sa fie IMPREUNA”, a continuat presedintele COSR.

”Comitetul Olimpic si Sportiv Roman este un pic mai in varsta. A fost infiintat in 1914 si imediat a fost recunoscut de CIO. Ulterior, alaturi de sportivi, a adus o contributie semnificativa prin sport la dezvoltarea societatii romanesti de-a lungul acestui secol. Succesul olimpic al marilor nostri sportivi a crescut sentimentele de apartenenta, demnitate si mandrie nationala. Va urez succes tuturor”, a concluzionat Mihai Covaliu.

Janez Kocijancic a felicitat Romania pentru Centenar si COSR pentru toata activitatea sa, la fel ca si Anita DeFrantz, medaliata olimpica la canotaj in 1976. Membru CIO si fost vicepresedinte al forului olimpic international, Anita DeFrantz a amintit ca de-a lungul carierei a avut ocazia sa se intalneasca in competitie cu multi sportivi romani de valoare. Distinsa personalitate a olimpismului international a avut numai cuvinte de lauda la adresa Elisabetei Lipa, despre a carei cariera a spus ca este un model.

Octavian Morariu, membru CIO pentru Romania, l-a felicitat pe Mihai Covaliu pentru organizarea evenimentului, precizand ca este important atat pentru Romania, cat si pentru sportul tricolor. La randul sau, ambasadorul Mihai Ciompec s-a declarat onorat de faptul ca o asemenea intalnire de tinuta a avut loc in Coreea de Sud.

Oficialii COSR au avut grija sa-i familiarizeze pe oaspeti cu traditiile si cultura romaneasca, in cadrul unei seri care a adus IMPREUNA prieteni ai sportului de pretutindeni.

Galerie foto