You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Valentin Cretu: ”Am facut greseli care m-au costat”

Nu intotdeauna cand risti castigi! In ziua cand se implinesc exact 50 de ani  de la singura medalie olimpica a sporturilor de iarna din Romania, bonzul  boberilor Ion Panturu- Nicolae Neagoe de la JO Grenoble 1968, Valentin Cretu a terminat pe locul 29 intrecerea olimpica la sanie de la PyeongChang si  a declarat ca a ramas dator.

La a treia lui participare la Jocuri, Vali a  incercat azi sa recupereze sutimi importante dupa greselile din mansa a doua de ieri dar fara prea mari sanse pe o partie grea din punct de vedere tehnic si in conditii meteo grele, de ger.  

”Sunt dezamagit si suparat ca nu am reusit sa fac mai mult. Am facut greseli care m-au costat.  Imi pare rau ca nu i-am putut bucura pe cei care au crezut in mine. Acum trebuie sa muncesc inca patru ani ca sa imi platesc datoriile. Multumesc celor care m-au incurajat si au fost alaturi de noi!” a spus cu ochii in lacrimi si gandidu-se la baietelul sau, Valentin Cretu.

Celalat roman din concurs, Andrei Turea, mezinul echipei de sanie, a incheiat concursul pe locul 31. Andrei  nu a mai reusit azi sa fie la fel de rapid pe partie si o greseala  de pilotaj l-a scos in afara  mansei finale. ”Am simtit cu adevart ce inseamna un concurs olimpic. Ieri, recunosc,  de cand m-am trezit am avut emotii si nu imi gaseam locul. Dar odata ajuns la start totul s-a risipit. E un inceput  de drum si sper sa pot arata ceea ce imi doresc in acest sport!” a spus Andrei Turea, a carui matusa a concurat la JO de la Lillehammer, la sanie in 1994.

Proba de sanie s-a incheiat cu o mare surpriza, germanul Felix  Loch, campionul olimpic de la Vancouver si  Sochi, a pierdut titlul dupa ce a gresit in mansa 4. Aurul l-a castigat austriacul David Gleirscher, ultimul venit in lotul Austriei. Argintul a fost castigat de Chris Mazdzer iar bronzul de germanul Johannes Ludwig.

Galerie foto