You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Schi fond - Paul Pepene: ”Sunt in proportie de 70 la suta multumit. Mi-as fi dorit un loc intre primii 15”

Paul Pepene (29 de ani) a incheiat cu zambetul pe buze cursa de skiatlon, 30 de kilometri (15 km clasic + 15 km liber), din cadrul Jocurilor Olimpice de la PyeongChang, la capatul unei curse istovitoare, desfasurata pe o temperatura de minus 11 grade Celsius. Reprezentantul Romaniei, aflat la cea de a treia sa participare la JO de iarna, s-a clasat pe locul 24, cel mai bun rezultat al sau obtinut la competitia suprema. El a plecat de pe pozitia 43, a avut unele probleme pe prima parte, cea de clasic, dar si-a mai revenit in partea a doua, unde a intrat dupa ce a avut cel mai rapid schimb la pit stop dintre toti concurentii (26,4 secunde).

”A fost greu in primele ture, pentru ca s-a rasfirat plutonul. A batut rau vantul, au fost si multe cazaturi, iar eu am ramas intr-un grup mai mic. Cand bate vantul din fata, cu cat e grupul mai mic, cu atat e mai greu de avansat. Am simtit gerul destul de tare. Schiurile au alunecat foarte bine si vreau sa multumesc staffului tehnic pentru acest lucru. Per ansamblu, pot spune ca sunt multumit in proportie de 70 la suta de rezultat, mai ales ca am lasat in urma nume mari. Mi-as fi dorit o clasare intre primii 15, dar sper ca in urmatoarele curse sa fie mai bine”, a declarat Paul Pepene.

El mai este inscris la 15 km liber pe 16 februarie, in proba pe echipe alaturi de Alin Cioanca, pe 21 februarie, si la mass-start 50 de km clasic.

Galerie foto