You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Sportivii romani, incantati dupa ceremonia de deschidere a Jocurilor

Componentii Echipei Olimpice a Romaniei s-au declarat incantati de participarea la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice PyeongChang 2018, de atmosfera ca a domnit pe stadion si de mesajul de pace impresionant transmis de organizatori. Hotarati sa se autodepaseasca, sportivii romani au inceput antrenamentele sub imperiul impresiilor din timpul festivitatii de deschidere.

“A fost emotionant”, a spus Marius Petru Ungureanu, purtatorul de drapel al Echipei olimpice a Romaniei, care va lua startul in intrecerile de biatlon. “M-am simtit foarte bine si am avut un sentiment extrem de placut sa fiu in fruntea delegatiei purtand drapelul. Suntem foarte mandri ca am ajuns aici. Cu totii ne simtim special alaturi de cei mai mari sportivi ai lumii la sporturile de iarna. Ma numar printre sportivii care intra in competitie peste o zi si am inceput sa am emotii, dar voi da tot ce pot. Speram sa ne autodepasim. Asta este tot ce conteaza”.

“A fost superb”, a spus Iulian Pop, component al lotului masculin de biatlon. “Este un sentiment pe care nu poti sa-l descrii. Sa fii acolo si sa stii ca o multime de sportivi faimosi au trecut inaintea ta sau urmeaza sa treaca, e un lucru nemaipomenit. Este un vis implinit si sper ca si in urma concursurilor sa pot spune acelasi lucru. Cred ca orice sportiv cand se apuca de performanta ar trebui sa se gandeasca sa ajunga la Jocurile Olimpice pentru ca sunt cele mai importante intreceri sportive din viata oricarui performer. Nu numai concursul, in sine, dar atmosfera si toate cate se intampla aici sunt nemaipomenite”.

“A fost foarte frumos. Ca de obicei, ceremonia de deschidere este cea mai importanta parte a Jocurilor Olimpice si am putut decat sa ma bucur”, a declarat la randul sau Raluca Stramaturaru care, dupa primele doua zile de antrenamente, se afla in grafic cu  pregatirea “Cu cat trec mansele de antrenament si se apropie concursul emotiile cresc, este un pic mai greu, dar ma gandesc ca va fi un concurs ca oricare altul si sper ca totul va fi bine”.

Impresionat s-a declarat si Gheoghe Girnita, antrenorul lotului de biatlon al Romaniei, care a participat la o ceremonie de deschidere a Jocurilor Olimpice dupa 12 ani. “N-am mai defilat din 2006. A fost special ca intotdeauna”.

Temperaturile extrem de scazute inregistrate in urma cu cateva zile si vantul puteric, din a carui cauza gerul se resimtite mai aspru, au schimbat consistenta zapezii si a ghetii de pe pistele si partiile de competitie.

“A fost foarte frig, cu -15 grade Celsius, resimtite undeva in jur de -25 din cauza vantului, iar conditii de zapada sunt deosebite”, a spus Gheorghe Girnita, medaliat cu argint la Campioantele Mondiale de biatlon din 1974, de la Minsk din Belarus. ”Este un gen de zapada de care n-am intalnit in cei 43 de ani de activitate sportiva,  inghetata, pulver, ca faina, pe care nu fug schiurile”.

“Din cauza temperaturilor foarte scazute gheata este foarte tare”, a declarat  la randul sau Raluca Stramaturaru. “Am avut un pic de probleme la inceput, dar le-am rezolvat si totul este in regula. Mi-as dori sa-mi sustin toti colegii din Echipa OLimpica, daca timpul de antrenament imi va permite”.

 

Galerie foto