You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Eva Tofalvi: ”Nu sunt dezamagita, mi-am dat si sufletul in aceasta cursa. Pe final nu-mi mai simteam partea de jos a corpului”

La Alpensia Resort, statiunea din districtul PyeongChang unde se desfasoara intrecerile de biatlon, schi fond si sarituri cu schiurile din cadrul Jocurilor Olimpice de iarna, s-au inregistrat, sambata seara, minus 8 grade la startul competitiei de biatlon si aproape minus 12 atunci cand s-a incheiat. Vantul a facut insa ca temperatura resimtita sa fie mult mai jos. Pe acest frig teribil, sportivele au alergat si au tras cu arma, in dura proba de biatlon, luptand mai mult ca oricand cu propriile limite. Zeii Olimpului se inclina in fata lor.

Printre concurente s-a aflat si romanca Eva Tofalvi (39 de ani), veterana delegatiei olimpice a Romaniei, una dintre cele mai longevive din toate cele inscrise la startul probei. Aflata la cea de a sasea prezenta la Jocurile Olimpice, Eva a incheiat competitia pe locul 81, dupa ce a fost tradata de precizia tragerii (4 puncte de penalizare). Timpul ei, 25:20, la aproape 4 minute de castigatoare, germanca Laura Dahlmeyer (21:06,2).

Eva a avut nevoie de minute bune pentru a-si reveni dupa teribila proba. La zona mixta, unde ziaristii mai inghetati decat sportivele asteapta cu mainile tremurande sa surprinda cateva vorbe, Eva Tofalvi a declarat: ”La tragerile din picioare nu mi-am mai simtit picioarele. Senzatia este una greu de descris, parca nu existi de la brau in jos, nu mai ai control asupra corpului. Pozitia pe care am terminat nu e buna, am stiut ca nu voi prinde un loc intre primele 60. Ma voi concentra in continuare pentru proba individuala. Intr-un fel imi pare rau, pentru ca mi-as fi dorit sa scot un timp mai bun, dar nu sunt dezamagita, mi-am dat si sufletul in aceasta cursa”.

Jocurile Olimpice este o poveste despre oameni exceptionali, care fac lucruri exceptionale. La aproape 40 de ani, Eva Tofalvi este un sportiv exceptional.

Galerie foto