You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Africa, incurajata de CIO sa gazduiasca JOT 2022

Comitetul International Olimpic (CIO) a aprobat o strategie pentru Comitetele Nationale Olimpice africane care au potential de a gazdui cea de-a patra editie de vara a Jocurilor Olimpice pentru Tineret (JOT) care va avea loc in 2022. Decizia a fost luata de membrii CIO in cadrul celei de a 132-a Sesiuni CIO, care a avut loc inainte de startul PyeongChang 2018.

Procesul de selectionare a gazdei JOT 2022  va fi mai scurt, mai facil si mai rational astfel incat sa ofere sansa de a candida unui numar cat mai mare de orase. Obiectivul Forului Olimpic este acela de a selectiona un oras-gazda la urmatoarea Sesiune CIO  programata in octombrie 2018 la Buneos Aires, inainte de editia de vara a JOT Buneos Aires 2018.

Thomas Bach, presedintele CIO, a declarat ca “Africa este patria multor sportivi Olimpici de success. Africa este un continent al tinerilor, de aceea vrem sa ducem urmatoarea editie a Jocurilor Olimpice pentru Tineret in Africa. CIO va aborda un numar de CNO-uri de pe continetul african pentru a evalua fezabilitatea unui astfel de proiect”.

Dagmawit Berhane, membru CIO pentru Etiopia, a declarat ca “tineretul nostru a sperat si a visat intotdeauna ca lumea va veni in Africa si ca va simti natiunile africane. Este o placere sa observ increderea pe care o au colegii din CIO in potentialul unei tara africane de a gazdui o editie a Jocurilor Olimpice pentru Tineret”.

Galerie foto