You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Stafeta Tortei Olimpice, pe ultima suta de metri

Torta Olimpica a Jocurilor Olimpice de Iarna PyeongChang 2018 se apropie de destinatia sa finala - Stadionul Olimpic din PyeongChang unde, in cadrul ceremoniei de deschidere a Jocurilor, va fi aprinsa Flacara Olimpica a PyeongChang 2018.

In ultima saptamana, Stafeta Tortei Olimpice a strabatut zona de nord-est a Republicii Coreea, de la Hongcheon la Donghae,  sosirea Tortei fiind sarbatorita in fiecare dintre localitatile pe care le-a strabatut.

Dupa ce a trecut prin Templul Sutasa, Parcul Mugunghwa si Centrul pentru Arta si Cultura din Hongcheon, in Padurea Tori sosirea Tortei a fost salutata printr-un flash-mob, un recital al solistei Insooni si o reprezentatie nanta, o forma de comedie non-verbala care provine din Coreea de Sud.

De-a lungul bazinului raului Seomjin, pana la campiile inverzite din regiunea Hoengseong, Flacara Olimpica a fost purtata, pe o parte a traseului, de un car cu boi, iar in orasul Gangneung a fost salutata de 16 elevi ai scolii Unsan.

A trecut apoi prin Samcheok, situat pe tarmul marii, o regiune cu plaje frumoase, stanci inalte si un numar mare de pesteri costiere, poposind in Pestera Daegeum, cu cascade spumante, lacuri,  stalactite si stalactmite.

A fost la Observatorul Byeolmaro, apoi prin Parcul Sportiv Yeongwol, unde un cor de copii a interpretat cantece traditionale coreene, a fost purtata cu tiroliana si a fost salutata cu focuri de artificii.

Dupa opririle din Jeongseon si Gangneung, Stafeta Tortei Olimpice va termina calatoria maraton din jurul Coreei de Sud pe 9 februarie la Ceremonia de Deschidere a Jocurilor Olimpice de Iarna PyeongChang 2018.

Galerie foto