You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

15 cereri ale rusilor de participare la PyeongChang 2018, respinse de CIO

Comitetul International Olimpic (CIO) a precizat ca nu va oferi invitatii de participare la Jocurile Olimpice de la PyeongChang 2018 pentru 13 dintre sportivii rusi exonerati de Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de suspendarea pe viata pentru dopaj .  
Comitetul Olimpic Rus inaintase o lista cu  15 persoane – 13 sportivi si doi antrenori, care apreciase ca indeplinesc conditiile impuse de CIO pentru acordarea invitatiilor speciale.

Comisia CIO de examinare a invitațiilor a subliniat ca rolul sau nu este de a dovedi incalcarea regulilor antidoping, ci de a confirma ca sportivii pot fi considerati drept curati si pot candida la primirea unei invitatii in calitate de sportiv olimpic al Rusiei pentru JO de iarna de la PyeongChang. "In consecinta, comisia forului olimpic a recomandat CIO sa nu extinda invitatiile la Jocurile Olimpice si pentru aceste 15 persoane, asa cum a cerut Comitetul Olimpic Rus (ROC), suspendat la randul sau", a transmis forul olimpic international.

Comisia CIO de examinare a invitațiilor a fost prezidata de Dr. Valerie Fourneyron, presedintele Agentiei Internationale de Testare (ITA) si fostul ministru francez pentru sport. Din comisie mai fac parte Günter Younger, sef al Departamentului de Informatii si Investigatii al Agentiei Mondiale Anti-Doping (WADA), Pedro Goncalves, manager de proiect GAISF DFSU responsabil cu secretariatul Grupului Task Force de testare inainte de Jocurile Olimpice, si Richard Budgett, campion olimpic la canotaj, director medical si stiintific al CIO.

Pentru moment, doar 169 de sportivi rusi au fost invitati oficial la Jocurile Olimpice si vor fi prezenti la PyeongChang.
 

Galerie foto