You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Satele Olimpice ale JO 2018, deschise oficial

Satele Olimpice Pyeongchang si Gangneung  au fost deschise oficial printr-o ceremonie speciala desfasurata simultan in ambele locatii. Oficialilor de la Pyeongchang 2018 li s-au alaturat oficiali de la Ministerul Culturii, Sportului si Turismului, din partea provinciei Gangwon si Comitetului Olimpic si Sportiv Coreean.

Lee Hee-beom, Presedintele CO PyeongChang 2018, a rostit mesajul de bun venit in Satul Olimpic din PyeongChang:  “Suntem incantati sa-i primim pe toti cei care au venit astazi la deschiderea Satului Olimpic de la PyeongChang. Constructia ambelor amplasamente a inceput in 2015 si suntem cu totii foarte mandri sa-i vedem pe primii sportivi ajunsi aici,  instalandu-se ca in casa lor. Speram ca toti sportivii si oficialii care vor locui aici si la Gangneung se vor simti confortabil  si bine tratati, si vor strange multe amintiri placute.”Satul Olimpic de la PyeongChang este conceput sa gazduiasca peste 3.500 sportivi si oficiali. Alti peste 2.400 sportivi si oficiali vor fi cazati in Satul Olimpic Gangneung, unde vor locui sportivii care practica sporturi pe gheata in incinte acoperite.

Ryu Seung-min, medaliat cu aur la JO Atena, 2004, a fost desemnat primarul  Satului Olimpic PyeongChang, iar Kim Ki-hoon, primul sud-corean care a castigat o medalie de aur la patinaj viteza (Albertville, 1992), succes repetat doi ani mai tarziu, la Lillehammer, va fi  primarul  Satului Olimpic Gangneung.

Presedintele CIO Thomas Bach, dupa ce a vizitat Satul Olimpic PyeongChang, a avut numai cuvinte de lauda.”Acest Sat nu numai ca va permite sportivilor sa se pregateasca pentru competitii, ci si sa se bucure de spiritul Jocurilor Olimpice si ceea ce semnifica ele”, a spus Thomas Bach.

Ambele Sate au fost deja integral vandute rezidentilor locali care isi vor lua in primire resedintele la finele anului in curs.

Galerie foto