You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

PyeongChang 2018, cele mai mari Jocuri Olimpice de iarna din istorie

Jocurile Olimpice de iarna care vor avea loc in districtul sud-coreean PyeongChang din Coreea de Sud, in perioada 9-25 februarie a.c.,vor fi cele mai mari din istorie, gratie numarului record de participanti si atribuirii a peste 100 de medalii de aur.

Un total de 2.925 de sportivi din 92 de tari vor lua parte la aceste Jocuri, PyeongChang 2018 urmand a depasi, ca numar de participanti, Jocurile Olimpice din 2014 de la Soci, la care au fost prezenti 2.858 de sportivi din 88 de tari.

Statele Unite ale Americii se vor prezenta luna viitoare la PyeongChang 2018  cu cea mai puternica delegatie care a luat parte vreodata la o editie de iarna a Jocurilor Olimpice, avand in componenta 242 de sportivi, urmata de cea a Canadei, cu 226 de competitori.
La randul sau, Coreea de Sud va fi reprezentata de 144 de sportivi - un numar record de participant la o editie de iarna a JO.

In urma scandalului de dopaj cu care s-a confruntat Rusia, la PyeongChang 2018 vor concura, sub drapel neutru, 169 de sportivi rusi.

Comitetul International Olimpic (CIO) a facut o exceptie in privinta Coreei de Nord, careia i-a atribuit 22 de locuri, in conditiile in care doar patinatorii artistici Ryom Tae-ok si Kim Ju-ik habían reusisera sa se califice in mod official la JO 2018. Printre cei 22 de sportivi nord-coreeni care vor concura la cinci discipline diferite se afla 12 jucatoare de hochei pe gheata, care vor forma o echipa comuna cu Coreea de Sud. Echipa celor doua Corei este rodul acordurilor istorice la care cele doua tari au ajuns luna aceasta, pentru ca Nordul sa poata lua parte la "Jocurile Pacii", asa cum le-au numit autoritatile de la Seul.

Delegatiile Coreei de Nord si Coreei de Sud vor defila impreuna la ceremonia de deschidere a acestor Jocuri, programata pe 9 februarie a.c., dupa 12 ani, de la Torino 2006, de cand au defilat impreuna sub drapelul Unificarii.

La PyeongChang 2018, Malaezia, Singapore, Kosovo, Eritreea si Ecuador vor debuta la Jocurile Olimpice de iarna.

La JO 2018 va fi atribuit un numar record de medalii de aur - 102, dupa includerea unor probe noi in programul olimpic competional - schi alpin pe echipe, snowboard big air si curling dublu mixt.

Galerie foto