You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

169 de sportivi rusi, autorizati sa participe sub drapel olimpic la PyeongChang 2018

Comitetul Olimpic Rus a anuntat ca delegatia rusa autorizata sa participe la Jocurile Olimpice de iarna  PyeongChang 2018 va fi alcatuita din 169 de sportivi care vor concura sub drapel olimpic. Din componenta echipei din Rusia vor lipsi nume sonore ale sportului mondial: Victor Ahn, o legenda a short-track-ului, biatlonistul Anton Shipulin sau fondistul Serghei Ustiugov, din cauza scandalului de dopaj institutionalizat din Rusia si a unor ''serioase indicii'' existente impotriva lor, potrivit afirmatiilor lui Thomas Bach presedintele CIO.
La precedenta editie a JO 2014 de la Soci, Rusia a fost reprezentanta 214 sportivi, avand cea mai numeroasa delegatie prezenta la JO. Rusia a fost suspendata de la JO 2018 de catre Comitetul International Olimpic pe 5 decembrie 2017, din cauza implicarii intr-un vast scandal de dopaj institutionalizat intre 2011 si 2015.

La PyeongChang 2018, doar sportivii rusi ''curati'' au primit acceptul Comitetului International Olimpic (CIO) de a participa la PyeongChang 2018 sub denumirea de ''sportiv olimpic al Rusiei'', sub drapel olimpic.

Galerie foto