You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Ritualul din timpul festivitatilor de premiere PyeongChang 2018, prezentat oficial la Seul

Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice si Paralimpice de Iarna (POCOG) din 2018 a dezvaluit detalii despre festivitatile de premiere care vor avea loc la PyeongChang 2018. In cadrul unui eveniment special desfasurat la Seul, au fost prezentate uniformele pe care le vor purta gazdele in timpul festivitatilor de premiere, podiumul, tava pentru premii si darurile care vor fi oferite medaliatilor. De asemenea, a fost audiata coloana sonora pe care se vor efectua premierile in cadrul celor 103 ceremonii ale intrecerilor olimpice si 80 paralimpice.

Uniformele purtatorilor de medalii si escortelor sportivilor au fost concepute pentru a tine de cald si cuprind fuste pentru femei si pantaloni pentru barbati, precum si o caciula groasa cu design traditional. Uniformele sunt de culoare rosie, alba si albastra, inspirate din steagul national al Republicii Coreea, si au un model de fulg de zapada si personaje din alfabetul coreean.

In loc de flori, medaliatii PyeongChang 2018 vor primi o papusa-mascota Soohorang, care va purta o palarie de aur, argint sau bronz, si o floare de hartie cunoscuta sub numele de uhsahwa. De asemenea, vor primi un obiect din lemn impodobit cu scene de pe muntele din PyeongChang, pe care scrie "PyeongChang 2018" in alfabetul coreean Hangul. Castigatorii medaliilor paralimpice vor primi aceleasi daruri, dar papusa-mascota va fi Bandabi.

Cadourile vor fi prezentate dintr-o tava de ceremonie speciala cu o suprafata antiderapanta. La fel ca podiumul, designul sau simplu are, de asemenea, un motive traditionale ale gazdelor.

Coloana sonora a ceremonilor de premiere a fost compusa de Cho Young-soo, cel care a scris melodii pentru grupuri pop extrem de populare in Coreea, precum SG Wannabe sau T-ara.

Ceremoniile de premiere vor fi organizate la Medal Plaza din cadrul Olympic Plaza din PyeongChang, intre orele 19:00 si 21:00 (ora locala), prima ceremonie urmand a avea loc pe data de 10 februarie 2018.

Galerie foto