You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Denver se gandeste la gazduirea JO de iarna din 2026

Autoritatile locale ale orasului american Denver analizeaza oportunitatea de a se lansa  in cursa pentru organizarea unei editii de iarna a Jocurilor Olimpice si Paralimpice. Desi oficial nu a fost pronuntat anul in care Denver ar dori sa gazduiasca JO, in 2026 se implinesc 50 de ani de la Jocurile pe care Denver trebuia sa le gazduiasca, dar a fost nevoit sa se retraga din motive  financiare.

In mai 1970, CIO a desemnat orasul Denver ca gazda a Jocurilor Olimpice de Iarna din 1976, dar, dupa ce orasul american a declarat ca nu poate organiza intrecerile olimpice din cauza lipsei de fonduri, Jocurile au fost mutate la Innsbruck in Austria.

In prezent, o comisie de lideri civili si comunitari discuta fezabilitatea unei oferte de finantare si sustenabilitate ecologica. Comisia, infiintata de Michael Hancock, primarul orasului, alaturi de John Hickenlooper, guvernatorul Colorado, si prezidata de Rob Cohen, presedintele si directorul executiv al grupului financiar IMA,  incearca sa identifice modalitati de finantare private care sa indeplineasca cerintele Comitetului International Olimpic (CIO).

In septembrie 2017, Casey Wasserman, presedintele Los Angeles 2028, a sustinut ca o incercare a SUA de a gazdui in 2026 ar "necesita o multime de discutii" cu orasul californian.

Alte candidaturi pentru gazduirea JO de iarna din 2026 se asteapta a fi lansate de orasele americane  Salt Lake City si Reno, Sion (Elvetia), Calgary (Canada) si Sapporo (Japonia).

Galerie foto