You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Medaliat cu bronz european in bazin scurt, Robert Glinta vrea sa surprinda cu performantele sale in 2018

Inotatorul Robert Glinta, care a cucerit medalia de bronz in proba de 100 m spate la Campionatele Europene de inot in bazin scurt (25 m) de la Copenhaga (Danemarca), doreste sa se autodepaseasca in 2018.

Anul acesta, din cauza unor probleme de sanatate, sportivul legitimat la CS Dinamo Bucuresti a ratat participarea la Campionatele Mondiale, timp de patru luni fiind nevoit sa stea departe de bazin. Dupa ce si-a reluat pregatirea in Statele Unite ale Americii, unde urmeaza cursurile Universitatii din California de Sud, a inceput sa obtina rezultate notabile in competitiile din SUA.

La  College Challenge, un concurs in care sportivii Universitatii au avut adversari inotatori din lotul national al SUA, la 100 m spate, proba sa favorita, Robert Glinta a invins doi campioni olimpici pe Matt Grevers, de patru ori campion olimpic, si pe Ryan Murphy, triplu medaliat cu aur in 2016, una dintre medaliile cucerite fiind in aceasta proba.

Traseul ascendent al lui Robert Glinta la finalul anului 2017 a fost incununat cu medalia europeana de bronz la 100 m spate, cucerita dupa ce in semifinalele probei a inotat excelent si, cu un timp de 50,30 secunde, a stabilit un nou record national.

In acest ritm, Robert Glinta, care in 2018 isi va continua pregatirea in SUA , are toate sansele sa se surprinda cu rezultatele pe care le va avea, cum a declarat el ca isi doreste, la Gala Sportului Dinamovist.

Galerie foto