You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Etienne Thobois a fost numit directorul general al Paris 2024

Fostul jucator de badminton Etienne Thobois, in varsta de 50 de ani, a fost numit director general al Comitetului de Organizare a Jocurilor Olimpice si Paralimpice Paris 2024. Etienne Thobois a fost favoritul pentru ocuparea acestei functii dupa ce a detinut o pozitie asemanatoare in cadrul Comitetului de Candidatura Paris 2024.

Dintre cele  61 de persoane care si-au depuns candidaturile, doar trei au ramas in runda finala: Thobois, Jeremy Botton, fostul director general al Turului Frantei si al Roland Garros si o persoana care a ramas nenumita.

Etienne Thobois a impresionat prin CV-ul din care reise vasta sa experienta in domeniul organizarii evenimentelor sportive: a fost director al Campionatului Mondial de Atletism din 2003, director general al Cupei Mondiale la Rugby in 2007 si fondator al firmei de marketing si strategie Keneo.

Thobois va colabora strans cu Tony Estanguet, triplu campion olimpic la canoe, presedintele Comitetului de Organizare Paris 2024 din cadrul Comitetului International Olimpic.

Galerie foto