You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Hubo, un robot umanoid a purtat Torta Olimpica a Pyeongchang 2018

Organizatorii Jocurilor Olimpice de iarna Pyeongchang 2018, in dorinta lor de a demonstra extraordinarele progrese ale tehnicii din Coreea de Sud, au inclus printre purtatorii Tortei Olimpice, in ultima etapa a calatoriei sale spre Pyeongchang, un robot, numit Hubo.

Creat la Institutul Coreean de Stiinta si Tehnologie din Daejon, Hubo are o inaltime de 120 de centimetri si un pas maxim de 35 cm si este capabil de 65 de pasi pe minut. Hubo a preluat Torta Olimpica de la profesorul Dennis Hong, directorul  fondator al Laboratorului de Robotica si Mecanisme al UCLA din Los Angeles.

Hubo poseda degete care se pot misca individual si, demonstrativ ca parte a unui scenariu de urgenta, a taiata o gaura printr-un perete de caramida o performanta de mare dificultate. Robotii vor fi folositi la Pyeongchang 2018 in mai multe domenii, asistenta pentru spectatori, servicii de traducere, relatii cu mass-media, asistenta in competitia sportiva, atentie acordata delegatiilor si sanatate si tehnologie.

Dupa ce "a alergat", Hubo a predat Flacara doctorului Oh Jun Ho, cel care a coordonat echipa de inginerie mecanica care a dezvoltat robotul in 2004.

"Prin participarea robotului la Stafeta Tortei, am putut arata oamenilor cat de departe a ajuns industria robotica din Coreea de Sud si le-a aratat oamenilor diferitele moduri in care robotii pot fi folositi in viitorul apropiat", a spus doctorul Oh Jun Ho.

Galerie foto