You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Comitetul Olimpic al Federatiei Ruse a votat in unanimitate ca sportivii rusi sa concureze sub drapel neutru la PyeongChang 2018

In cadrul Adunarii Generale a Comitetului Olimpic al Federatiei Ruse (COR) s-a votat in unanimitate ca sportivii rusi sa participe la Jocurile Olimpice de Iarna din PyeongChang 2018 sub un steag neutru.

Decizia a fost luata la Moscova, in ciuda nemultumirii resimtite in Federatia Rusa dupa decizia Comitetului International Olimpic (CIO) de a interzice participarea reprezentantilor Federatiei Ruse la JO de Iarna 2018.

Alexander Zhukov, presedinte COR, supendat din calitatea sa de membru CIO in urma scandalului de dopaj in care este implicata Federatia Rusa, a fost unul din cei care a vorbit in favoarea permiterii sportivilor rusi sa participe la PyeongChang 2018.

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarat dupa aflarea deciziei CIO ca nu ii va impiedica pe sportivii rusi sa participe la Jocuri.
Potrivit deciziei CIO, sportivii rusi vor putea participa la JO de Iarna PyeongChang 2018 sub numele de „Sportivi Olimpici din Federatia Rusa” si in cazul castigarii medaliei de aur, pentru acestia va fi intonat Imnul Olimpic.

O delegatie a Federatiei Ruse se va deplasa la Lausanne pe 15 decembrie a.c. pentru a discuta cu reprezentanti ai CIO.

Galerie foto