You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

CIO spera sa poata organiza ceremonii de inmanare a medaliilor pentru Sochi in cadrul JO PyeongChang 2018.

Comitetul International Olimpic (CIO) doreste sa organizeze ceremonii speciale de inmanare a medaliilor in cadrul urmatoarei editii a Jocurilor Olimpice de Iarna din PyeongChang 2018 pentru a-i recompensa pe cei carora le revin medaliile retrase de la sportivii rusi depistati pozitiv in timpul Jocurilor Olimpice de iarna Sochi 2014. Realizarea acestei intentii depinde de momentul in care Curtea de Arbitraj Sportiv (CAS ) va pronunta decizia finala si definiva in speta legata de cazurile de dopaj din Rusia.

Din cei 25 de sportivi descalificati retroactiv pentru implicarea in „manipularea sistemica” la JO de la Sochi, 22 au depus deja apeluri la CAS. Pana in acest moment nu se cunoaste cand vor avea loc audierile la CAS in cazul celor 22 de sportivi.

„Daca putem ajunge la o solutie si daca avem decizia finala de la CAS pana la competitia olimpica din Republica Coreea, planuim sa organizam, impreuna cu Comisia CIO a Sportivilor, o ceremonie demna de inmanare a medaliilor in cadrul Jocurilor de la PyeongChang ” a declarat Thomas Bach, presedintele CIO. „In acest caz, ii vom invita pentru cateva zile in Coreea de Sud pe sportivii care urmeaza sa primeasca medaliile pentru a se putea bucura de Jocuri si de ceremonie”.

In cazul in care CAS se va pronunta dupa JO de Iarna din 2018, CIO planuieste sa lase sportivii sa decida unde si cand doresc sa isi primeasca medaliile.

Galerie foto