You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

CIO intentioneaza sa efectueze 20 000 de teste doping inainte de Pyeongchang 2018

Noua Autoritate Independenta de Testare (ITA) a promis ca va efectua numeroase controale doping la Jocurile Olimpice de Iarna de anul viitor din Pyeongchang.
Richard Budgett, directorul medical si stiintific al Comitetului Olimpic International (CIO),  a declarat, in cadrul unei sedinte a Comitetului Executiv, ca spera sa efectueze mai mult de 20 000 de teste, in cadrul unui program extins de testare inainte de inceperea evenimentului Pyeongchang 2018.

Budgett a aratat ca ITA ar trebui sa-si asume inca responsabilitatea pentru distribuirea testelor, precum si sa stabileasca daca testele esuate devin cazuri pozitive.

ITA va fi, de asemenea, responsabila de acordarea scutirilor de uz intern (TUE) care sa permita sportivilor sa ia substante interzise din motive medicale si sa sesizeze Curtea de Arbitraj pentru Sport (CAS) pentru a pronunta un verdict final.

Daca se dovedeste ca nu sunt operationale pentru a face acest lucru in timpul Jocurilor OlimpicePyeongChang 2018, acest rol va fi indeplinit de Departamentul  Antidoping din cadrul Global Association of International Sports Federations (GAISF) - Asociatia Mondiala a Federatiilor Internationale de Sport.

Budgett a adaugat ca se intentioneaza ca ITA sa-si extinda rolul si in 2018 si 2019 pentru a inlocui federatiile internationale ca organisme de testare.

Galerie foto